poznaj boola

Boola.pl powstało, aby dawać radość z jedzenia. Zależy nam na tym, byście w każdym kęsie mogli odnaleźć cząstkę domu i choć na chwilę wrócić do beztroskich czasów dzieciństwa. Tworząc nasze wypieki, stawiamy przede wszystkim na lokalne produkty od miejscowych dostawców.

Boola.pl to autorski koncept pochodzącego ze Swoszowic szefa kuchni, Tomasza Nowaka, który swoją przygodę z gotowaniem rozpoczął już w wieku 15 lat w barze mlecznym firmy Społem, gdzie miał okazję nauczyć się przygotowywać klasyczne potrawy kuchni polskiej.

Tomasz przez wiele lat doskonalił swoje umiejętności, pracując w wielu znakomitych restauracjach przy boku profesjonalnych szefów kuchni. Pracował m.in. w restauracji Ancora w Krakowie, w restauracji Dyletantów w Warszawie oraz w Szarej Gęsi w Krakowie. Współtworzył także kultową restaurację Ed Red, w której wraz z Adamem Chrząstkowskim jako pierwsi w Polsce zaczęli sezonować mięso. W międzyczasie wyjechał również do Londynu, gdzie nauczył się przyrządzać dania z różnych zakątków świata.

Naszą specjalnością są tarty na słono przygotowywane według tradycyjnych, krakowskich receptur. Bardzo ważna jest dla nas jakość naszych dań, dlatego też do przygotowywania tart wykorzystujemy jedynie najlepsze składniki od lokalnych dostawców.

W Boola.pl chcemy pomagać Wam jeść zawsze zdrowo i świeżo mimo życia w ciągłym biegu, dlatego nasze rzemieślnicze tarty wypiekamy na zamówienie i dostarczamy Wam pod drzwi, kiedy tylko tego potrzebujecie. Nasze dostawy realizujemy na terenie Krakowa.

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą i spróbowania naszych popisowych, wytrawnych i słodkich tart z najlepszych, lokalnych składników!